Izložba “…Zračenje zvezde dodiruje…” Radomira Kneževića

petak, 26. april u 19.00, Gradska galerija “Milan Tucović”

O umetniku:
RADOMIR KNEŽEVIĆ je rođen 1957. godine u Kikindi. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu je završio 1983. godine. Član je ULUS-a od 1984. godine. Magistrirao je na istom fakultetu 1988. godine gde od 1989. godine počinje sa radom u zvanju asistenta.
Redovni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu je od 2012. godine. Tokom rada na fakultetu u dva mandata biran za prodekana. Bio je član mnogih umetničkih saveta, ULUS-a, Galerije Doma omladine, Galerije Fakulteta likovnih umetnosti, Galerije 212, galerije 73. Kao gostujući profesor radio je na više visokoškolskih ustanova, Fakultetu primenjenih umetnosti, Akademiji umjetnosti u Banjoj luci i Pedagoškom fakultetu u Bijeljini.
Radio je kao rukovodilac Centra za grafiku i vizuelna istraživanja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Bio je član Saveta i Senata Univerziteta umetnosti u Beogradu. Član Lade je od 2023. godine. Ostvario je četrdeset samostalnih izložbi i veliki broj grupnih izložbi. Izlagao u Parizu, Milanu, Tokiju, Nju Meksiku, Amsterdamu, Minhenu itd. Radovi mu se nalaze u muzejima, institucijama i privatnim kolekcijama. Izlagao crteže slike i instalacije. U saradnji sa studentima Fakulteta likovnih umetnosti izveo više murala u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja.