Ovogodišnja filmska sezona u požeškom bioskopu kreće sa novim digitalnim projektorom

Umesto da čekaju nekoliko dana ili čak meseci, kao što je to ranije bio slučaj, već od prvog narednog filmskog ostvarenja, Požežani će u projekciji novih filmova moći da uživaju gotovo odmah po njihovoj premijeri, uz znatno bolji kvalitet nego ranije. Digitalni projektor, za koji su sredstva dobijena preko uspešnog projekta kod  Filmskog centra Srbije, kako je i planirano stigao na vreme, što znači da će ovogodišnja filmska sezona u SKC-u otpočeti u znatno boljim i naprednijim uslovima. 

Kako stoji u obrazloženju komisije za odobravanje projekta, digitalni projektor značajno će doprineti, između ostalog, razvoju publike, razvoju programa i decentralizaciji kulture sitvarajući uslove za jačanje kapaciteta. Novi projektor sa svojim performansama podići će kvalitet programskih sadržaja i značajno unaprediti kvalitet filmskog programa u ovoj ustanovi.

Ako se uzme u obzir da je u prethodnom periodu i kompletna sala SKC-a u potpunosti renovirana, digitalni projektor bila je karika koja je nedostajala kako bi kvalitet usluge bio potpun, uz i više nego odlične rezultate programskih aktivnosti, naročito poslednjih godina.