ČETVRTA FIĆIJADA “Fićom kroz selo”

subota, 23. septembar, Trg Slobode Požega, 11.30

Ponosni smo jer smo partneri u organizaciji ovog fantastastičnog događaja. Zamislite 50 “Fića” iz bivše Jugoslavije na našem Trgu slobode u Požegi. Biće druženja, vožnje, muzike, nostalgije, starog šmeka elegancije zato dođite da uživate i napravite autentične fotografije. Kod nas naslednici čuvenog “Flojda” stižu u subotu, tačno u 11:30 h. Pozovite prijatelje, povedite dečicu, izađite tada obavezno van, ovo je događaj kakav nemate priliku da gledate svaki dan.

ČETVRTA FIĆIJADA “Fićom kroz selo”, subota, 23. septembar 2023. g
Zlakusa – Požega – Karan – Užice – Zlakusa

U subotu, 23. septembra, održaće se četvrta po redu fićijada „Fićom kroz selo“, u organizaciji Etno udruženja „Zavičaj“ iz Zlakuse i Etno parka „Terzića avlija“, kao i užičkih fićista a u sklopu Kulturno-sportskog leta u Zlakusi. Jedan od ciljeva fićijade je promocija sela zlatiborskog okruga s obzirom da najveći deo učesnika je iz drugih krajeva Srbije i regiona. Shodno tome, pored izložbi fića u gradskim celinama, tradicionalno se održava kružna vožnja učesnika kroz ruralna, seoska područja.

Ovogodišnja fićijada se održava uz podršku Grada Užica i Sportsko-kulturnog centra Požega.

Okupljanje učesnika manifestacije predviđeno je od 9,30 časova, u subotu, 23. septembra, u Zlakusi, u Etno parku “Terzića avlija”. Polazak učesnika manifestacije iz Zlakuse ka Požegi, planiran je u 10,30 časova. Izložba “Zastava 750” u Požegi održaće se na Gradskom trgu, od 11,30 do 13,00 časova.

Kružna vožnja učesnika fićijade od Požege nastavlja se Lužničkom dolinom kroz sela Lunovo Selo, Karan i Ribaševinu ka Užicu. U Karanu će učesnici manifestacije obići Belu karansku crkvu.

Konvoj fića planirano je da preko Terazija stigne na Gradski trg (Trg Partizana) u Užice u 15,00 časova gde će se zadržati do 16,30 časova.

Od Užica, preko Dovarja i Krčagova kolona zastavinih vozila nastaviće nazad ka Zlakusi preko sela Potočanje, Krvavci i Potpeće uz planirani ručak za učesnike fićijade u Zlakusi i dodelu nagrada za učesnike.

Ovogodišnja fićijada okupiće pedesetak učesnika iz raznih krajeva Srbije, kao i predstavnike iz BiH i Hrvatske.