Koncert Dženana Lončarevića

predgrupa: Infuzija bend

Sreda, 16. avgust u 21.00, Trg slobode Požega

S obzirom da je muzika najpopularniji vid umetnosti i možda ima najviše uticaja na kreiranje stavova i usvajanje vrednosnog sistema, veoma je važno birati pažljivo programe. Ovo je posebno važno kada je u pitanju popularna, u narodu poznata kao komercijalna muzika.

Drago nam je da o tome vode računa naši prijatelji iz Turističke organizacije i sa zadovoljstvom smo im uvek partneri kada su ovakvi događaji u pitanju.

Koncert Lexington benda bio je pokazatelj da postoji kulturna zabava, koja okuplja veliki broj ljudi, a mogu se čuti pitke melodije, veseli ritmovi sa ljubavnim tekstovima, bez vulgarnosti i primitivizma.

Isto tako očekujemo pun Trg slobode za koncert Dženana Lončarevića, našeg komšije iz Prijepolja, jednog od boljih vokala u zabavnoj muzici.

Nikada nećemo podilaziti neukusu i organizovati programe u kojima se veličaju pogrešni idoli, u kojima se propagiraju iskrivljene vrednosti: jahte, novci, kamioni, avioni, droga, prostitucija, nasilje i ostale materijalne nebitnosti.

Bićemo uvek dosledni kulturi i umetnosti, pravim vrednostima, a kada je u pitanju zabava – onda mora biti zabava sa smislom!

Leto u Požegi 2023. nastavljeno je u sjajnom ritmu. U rasponu od nešto više od 20 dana, požeški gradski trg dva puta obarao je rekorde u posećenosti. Kao što je bilo i za očekivati, veliki broj Požežana ali i posetilaca iz susednih gradova, uživao je sinoć u još jednom muzičkom dešavanju koje je za njih omogućila Turistička organzacija Požega, pod pokroviteljstvom opštine Požega a u saradnji sa Sportsko-kulturnim centrum Požega. Ovoga puta, na muzičkoj pozornici u Požegi nastupio je Dženan Lončarević, autor mnogobrojnih hitova, i muzicar koga publika širom zemlje vrlo rado sluša, o čemu svedoči i uvek velika posećenost njegovim muzickim nastupima, što su i Požežani sinoć itekako potvrdili.

Iako muzički ukus Požežana nije stran Dženanu Lončareviću, od poslednjeg susreta ipak je prošlo dosta vremena. Možda se sastav publike malo promenio, podmladio, povećao, ali utisak večeri svakako je činjenica da su sinoć podjednako uživali i predstavnici nove generacije, ali i oni stari ljubitelji ove muzike, pripadnici oba pola podjedanko su pevali pesme trenutno jednog od najpopularnijih muzičara na domaćoj muzičkoj sceni.

Tokom skoro dve decenije postojanja na muzičkoj sceni, Dženan Lončarević nikada nije odustajao od svog jedinstvenog prepoznatljivog stila, i ta univerzalna poruka ljubavi koju je donosio kako kroz svoje pesme, tako i kroz pesme kolega koje često izvodi na svojim nastupima, manir je koji je zadržao i danas. Kako ističe, od početka je bio isti, ne pokušavajući da se prilagodi modernim trendovima I drugačijim pravcima u muzici koji su aktuelni. A žar sa kojom publika peva njegove pesme dokaz je da za to apsolutno nije ni bilo potrebe.  

Ovog leta različita muzička dešavanja punila su iznova gradski trg, novi rekordi posećenosti su postavljani, ali ono sto je najvažnije, svi programi kulturnih dešavanja pažljivo su odabirani, tako da obuhvataju sadržaje baš za svakoga, u kojima su Požežani iznova uživali. Tako da je i koncert Dženana Lončarevića za mnoge bio dogadjaj za pamćenje, a dokaz za to je i oduševljenje publike koja je tokom dvosatnog trajanja koncerta sve vreme pevala.