Noćno kupanje i humanitarna žurka na gradskom bazenu

Utorak, 25.7.2023. od 20.00 do 00:00, gradski bazen

SKC Požega & Central Bar vas pozivaju na noćno kupanje i humanitarnu žurku na Gradskom bazenu Požega.

Za našu sugrađanku Jelenu, budimo ujedinjeni, složni i humani. Sav prihod od ulaznica biće usmeren za njeno lečenje, a biće postavljene i kutije.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Jelenu Stanković (1984)

Jelena boluje od multiple skleroze – PP forma bolesti. Dijagnoza G35 Multiplex sclerosis je postavljena 2014. godine, dok je forma bolesti definisana 2017. godine.

Prvi simptomi bolesti javili su se u vidu hipotermije, trnjenja u nogama i vrtoglavica, a do uspostavljanja dijagnoze Jelena je više puta hospitalizovana u KCS i VMA. Lečena je kortikosteroidima i terapijom koja je dostupna u Srbiji ali na žalost, bolest je nakon uspostavljanja dijagnoze postala progresivna i vremenom dovodi do potpunog invaliditeta.

Istražujući načine da zaustavi progresiju bolesti Jelena je stupila u kontakt sa Nacionalnim medicinsko-hirurškim centrom Pirogov u Moskvi od kojih je dobila pozitav odgovor da su spremni da joj pomognu sa HSCT terapijom čija primena je pokazala veliki uspeh kod obolelih od ove bolesti. Ova terapija iziskuje velike troškove pa Jelena moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama kako bi što pre nastavila sa lečenjem.

Sredstva su joj potrebna za HSCT terapiju, specijalističke preglede, laboratorijske analize, rehabilitaciju, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Jelenu! Budimo humani!

Pomozimo Jeleni!

Nakon uspešne humanitarne žurke i noćnog kupanja na Gradskom bazenu Požega, za lečenje naše sugrađanke, Jelene Stanković, prikupljeno je 196,910.00 dinara. S obzirom da smo se organizovali za 24 časa, čim smo dobili poziv za pomoć, mi smo prezadovoljni.
Ovo je tek početak ovakvih akcija, imamo u planu još niz aktivnosti.
Kultura, sport, ugostiteljstvo, omladina, građanstvo, složni i ujedinjeni na glavnom društvenom zadatku – u službi humanosti.