Svečana akademija SKC Požega – 6 decenija kulture na istoj adresi

Sreda, 28. decembar u 19.00, sala bioskopa SKC Požega

Povodom 6 decenija kulture na istoj adresi, Sportsko-kulturni centar Požega organizovao je svečanu akademiju u bioskopskoj sali, dok je neformalno druženje nastavljeno u Gradskoj galeriji “Milan Tucović”.

Bila je ovo prilika da se podsetimo početaka, istorijata, rada, razvoja i nekih programskih aktivnosti Ustanove, takođe i da se zahvalimo svima koji su nam na bilo koji način pomogli da širimo kulturu u Požegi.

Pozvali smo predstavnike lokalne samouprave, zatim predstavnike ustanova, udruženja građana, umetnike, prijatelje i ljubitelje kulture i umetnosti, da im uručimo zahvalnice.

Na akademiji su govorili, direktor SKC Požega, Srđan Stevanović, koji je govorio o značaju kulture za pojedinca i društvo. Prisutnima se obratio i rukovodilac sektora za sport u SKC Požega, Dejan Mrkić, koji je nešto više rekao o povezivanju sporta i kulture.

Gosti za govornicom bili su direktor biblioteke, Dragan Jovanović Danilov, kao i direktorka Turističke organizacije, Nataša Bradonjić. Oni su se osvrnuli na našu saradnju, podsetili su publiku na najvažnije programe i stavili su akcenat na kulturu kao preduslov za razvoj turizma.

Za kulturno-umetnički program bio je zadužen kvartet “Mistik Cello”, dok je za 3 filma kojima smo predstavili naš rad, programe i istorijat bio zadužen naš prijatelj Sreten Vuković.

Nakon završetka akademije u galeriji je nastavljeno druženje uz koktel i muziku.

Atmosferu uz gitaru je do ponoći držao maestro Janko Marković.